21 March 2014

How I miss this place!

Assalamualaikum :)

School holiday is just around the corner. are you ready? yes.. i am!
so, spm? Are you ready for that? uhmm... yeeeeaaaaa.......h!

I would like to share with you about my last trip in Langkawi. I know that people dah biasa dengar.. elehhh Langkawi je pun.. Jepun or Langkawi? Please check your tatabahasa!

Alhamdulillah, wawa bersyukur sangat sebab Allah memberikan peluang kepada wawa and my little family untuk pergi sana :D (yay!) Time tu akhir tahun 2010. Masih ingat lagi betapa kecilnya aku ketika itu.. hehh!

Pergi Langkawi ni best, sebab kawasannya 'BEBAS CUKAI' so, you boleh minta discount lah.. :P and of course, time kitorang pergi sana pun, semua pakat buat muka innocent utk dapatkan discount.. ohh yeahh!

What are the most interesting in Langkawi? apa yang ada kat sana?
Well, you know what, kat sana i boleh tambah berat i 10 kali ganda! punyaa dahsyat nafsu makan! Then, of course lah pemandangan yang indah, sejarah, hasil-hasil bumi, orang-orang yang peramah, tempat yang agak kelam-kabut tapi ok lah... and barang-barang yang sememangnya murah-murah! Tapi, kalau nak cari tempat makan, i suggest kat korang untuk pergi ke COCO BEACH SEAFOOD RESTAURANT. This restaurant is located at Pantai Chenang. senang cari.. (I have no photos to show. sorry)

(Pantai Chenang)
When i was here, i feel very calm...enjoying the beautiful creatures, the place is so windy, watching the kids playing balls and sandcastles... so beautiful! Subhanallah :D

and i'm the one of them :D

Mr Jagger and Mr Alexander are my favorite actors!!
In MARDI, kami dilayan baik oleh seorang lelaki yang ditugaskan untuk membawa kami ke 
seluruh kawasan dalam ni. It was fun actually! The best part is, kitorang dapat makan segala
jenis buah for FREE! That's awesome!
And, sebelum kami berpisah, Pakcik tu bagi kitorang souvenir.
Daun kelapa yang dibentuk menjadi cincin and gelang. Unfortunately, benda tu dah layu.. hilang!

Jennifer is in water!
She's very cute actually! 


En Jaafar is on fire!!
He's my hero! He's so tough, strong, heavy, huge and handsome!
Bila datang Langkawi, tak sah kalau tak pergi. Time tu, masa tengok helang gedabak
macam ni, memang kejakunan aku terserlah! uuu... JAKUN!

Nice view! so windy and cool! Time ni masih dekat Dataran Lang. 
Where's Jack (TITANIC's Hero)? I wanna hug him! I miss you, Jack :(
Subhanallah :) What a beautiful sunset! 

Langkawi, i really miss you. when we can meet again? I just love this place! I miss the lobsters, the clamps, the fishes, chocolates and the people!! InshaAllah, we'll meet again.

peace!


5 comments:

  1. Langkawi memang terbaiklah . hazy suka sangat naik banana boat !

    ReplyDelete
  2. miss that place too. rindu dengan kenangan masa melancong dengan kawan2 dekat sana.
    langkawi memang best. esp the cable car. pemandangan kat atas sana Subhanallah cantikk..

    ReplyDelete
  3. last pegi a week before SPM, tempat ni mmg best kalau dpt seminggu holiday mmg best, anas pg 3 hari je, so mmg tak puas.

    ReplyDelete