20 February 2017

belum nak kawen lagi

orang yg baik akan dipertemukan dengan jodoh yang baik.

///

"kalau mung ase belum baik lagi, mung kena buat baik dulu. mung kena ada target utk dapatkan "RELATIONSHIP GOALS" jugok. 


guane nok buat? 
nok kene paka keto mewoh dulu ke? 

aku nok gtau mung. jange dulu. nnti takut mung tok leh nok baya hutang oghang. 


5 org penting mung kena jaga hubungan:

Allah, Mok ayoh, guru², rakan seperjuangan dan org lain. 


dah dpt capai relationship goals, jaga adab. tatatertib, kata-kata, dan maruah. kalau mung ase tokleh lagi..usaha lagi!! biar tk perfect, tapi at least mung ada usahe nok jadi baik." - Seorang Hamba Allah yg sudah berkahwin




aku pun tersengih lah sorang sorang mcm kambing sebab kena pukul dgn kata-kata org tua tadi. 





p/s: aku ase aku dah kena belajar ganu pulok lah pahni. 


No comments:

Post a Comment